Kommunikation med branchen

Nu starter efterårssæsonen snart. TV og filmoptagelser som har stået stille hen over sommeren, bliver taget op igen. Teaterforestillinger starter prøver. Flere af jer overvejer måske at søge ind på skuespillerskoler. Nogle af jer ved I skal til at gøre noget mere ved jeres karriere for at skabe netværk mm. Det er altså en travl periode vi går ind i og den bedste, fordi sommeren har fyldt os op og givet os modet tilbage.

Efter at have lavet rigtige mange individuelle coachinger for skuespillere lavede jeg foråret de første skuespillerkarriereworkshops. Og jeg lærte nogle vigtige ting. For eksempel at selvom vi skuespillere har arbejdet i faget i lige lang tid, så kan der være stor forskel på hvilke udfordringer vi hver især har.

En af de store udfordringer er hvordan man netværker og får kontakt til dem, der har jobbene. Jeg har tidligere skrevet om at det er vigtigt at vide, hvad man gerne vil som skuespiller og hvor ens passion ligger. Er man "teatertosse" eller "filmfreak" eller noget helt tredje? 

Når man har det helt på plads, er det godt at vide, hvilke roller man kan og gerne vil spille. Særligt på film er typecasting, som det hedder, en utrolig stor del af casting processen. Det betyder, at du kan ikke komme i betragtning, hvis du ikke ligner ham eller hende instruktøren har i tankerne. Læs mere om typecasting her.

Ved at få styr på disse ting, er det lettere for dig at finde ud af, hvad dit næste skridt skal være og hvem du skal have kontakt til for at komme skridtet nærmere dine drømmeroller. 


Skriftlig kommunikation
Vi er i en tid, hvor der bliver sms'et og chattet en del. Når du henvender dig til castere, teatre og instruktører, som du gerne vil samarbejde med, er det utrolig vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du skriver. Du skal ikke skrive til dem som når du skriver en sms!!. .. Hej, jeg gad godt at lave noget teater hos jer ☺✌✌✌✌✌❤ 

Du skal sælge dig selv og derfor skal du skrive som, når du søger job. Høfligt, præcist og gerne med noget personlighed.

Start med at skrive: Kære (personens navn)  især hvis du ikke kender personen og brug evt, hej hvis du har en tættere relation ... mailen her skal være en smule formel, selvom du gerne må sætte dit personlige præg.

Du skal fatte dig i korthed, men huske at beskrive dig selv og hvad du kan og gerne vil. Du kan skrive hvilke roller du kan spille, samt hvad du sidst har lavet og hvem du har arbejdet med. Hvis der er et specifik projekt, du gerne vil være med i så husk at skrive det. Det er tit travle mennesker, så det skal være kort og det hjælper, hvis du sender dit CV og billede med eller et link til din hjemmeside. Hvis du har et showreel eller video med dig selv, så er det en fordel. 

Ros og fælles bekendskaber kan man komme langt med. Så hvis du kender en der kender vedkommende, er det en god idé at nævne det. Samtidig er der nok en positiv grund til at du henvender dig, som du gerne må skrive. Særligt, kan du rose et tidligere projekt vedkommende har stået for eller været en del af. 

Slut af med at skrive dit fulde navn og telefon nr. 

Lav research
En af de vigtigste ting at lære dig selv er, at lave research på stort set alle du møder eller henvender dig til i branchen. Det er godt at have kendskab til folks baggrund og kompetencer, så har du både et referencepunkt til en samtale og mulighed for at vide mere om du vil passe ind i deres projekter. Folk kan godt lide, hvis du har gjort dig umage for at interessere dig for dem og de kan lide at tale om deres passion, ligesom du selv kan. På den måde virker du professionel, når du henvender dig og chancen for, at du får skabt brugbare relationer i branchen, er større. 


Tak, fordi du læser med på skuespillerblog. Jeg håber, du kan finde præcis, hvad du har brug for til  at tage det næste skridt mod din ønskekarriere. 

Comments